Hoppa till innehåll
24 mars 2017 Kl. 15:00 – 16:00

Experten berättar – att konservera muralt måleri

Konservering är mycket mer än att bevara. Om att närma sig ett muralt måleri, exemplet Mästerbymadonnan. Misa Asp, verksam sedan 30 år som konservator, berättar om allt från problemformulering till åtgärdsförslag och genomförande. Ett arbete som kan liknas med en brottsplatsutredning.

Med konservator Misa Asp. Utbildad i Sverige och Italien. Sedan 15 år inom området muralt måleri. Efter många år på Riksantikvarieämbetet nu egen företagare. Misa är inte forskare men uppdragen kräver ibland fördjupning av ett slag som förutsätter samarbete med relevant expertis. Som konservator är man spindeln i nätet.

I samarbete med Svenska fornminnesföreningen.

Evenemanget är kostnadsfritt. OBS! Bokade biljetter avhämtas i entrén senast 30 minuter före utsatt tid. Ej avhämtade biljetter släpps 15 minuter före föredragets början!

Boka din plats här.

Fler programpunkter i serien Arkeologen/Experten berättar:
21/4: Soldater från Avaskär och andra livsöden

18 – 24 juni 2018 - Vecka 25 (11)

25 – 30 juni 2018 - Vecka 26 (11)

Se allt som händer