Hoppa till innehåll
15 februari 2017 Kl. 18:00 – 20:00

Bok på Historiska

Författaren och arkeologen Kent Andersson berättar om sin nya bok Krigarna från Valsgärde.

För omkring 1 400 år sedan började en av det dåtida Upplands mest inflytelserika familjer att begrava sina döda på ett helt nytt sätt. En man ur varje generation begravdes i en båt. Den döde brändes inte, som annars var vanligt, utan jordades. Med sig i båten fick den döde mannen praktfulla vapen, sällskapsdjur, dresserade rovfåglar, spelbräden med spelpjäser, köksutrustning, mat och förnödenheter.

Utifrån fyra praktgravar som en gång fanns i uppländska Valsgärde ger oss arkeologen Kent Andersson en inblick i den tid som kallas vendeltiden, en dramatisk tid då det fornnordiska samhället genomgick en av sina största förändringar någonsin.

Kostnadsfritt! Evenemanget är fullbokat.

I samarbete med Atlantis förlag. Bokförsäljning.

16 – 22 april 2018 - Vecka 16 (15)

23 – 29 april 2018 - Vecka 17 (10)

Se allt som händer