Hoppa till innehåll
19 september 2016 Kl. 16:00 – 18:00

Boksläpp av ”Älskade museum”

Boken ”Älskade museum, Svenska kulturhistoriska museer som kulturskapare och samhällsbyggare”, av Charlotte Hyltén-Cavallius och Fredrik Svanberg, undersöker museer som komplexa samhällsinstitutioner som skapar, förvaltar och ställer ut kulturarv. Boken ger en introduktion till ny forskning om svenska museer och kulturvetenskapliga perspektiv. Den djuplodar i frågor om mångfald och representation, inkludering och exkludering samt skapande och omskapande av kollektiva normer. Hur lyckas museerna i sina förhållningssätt till nation, religioner och de människor de ska representera?

En paneldiskussion om bokens huvudteman om museer och nationalism, religion och representation av människor äger rum vid boksläppet. Diskussionen modereras av Anna Sofia Rossholm från tankesmedjan Humtank. Deltagare i panelen är historikern Hélene Lööw, religionsvetaren David Thurfjell, idéhistorikern Pia Laskar och författarna.

Boken finns att köpa på plats till reducerat pris. Evenemanget är kostnadsfritt.

Boka din plats här. 

18 – 24 mars 2019 - Vecka 12 (14)

25 – 31 mars 2019 - Vecka 13 (8)

Se allt som händer