Hoppa till innehåll

För barn och familj

Historiska museet är ett barnvänligt museum. Vuxna i sällskap med barn i alla åldrar är väldigt välkomna! Det är alltid fri entré till museet.


Alla våra utställningar, är anpassade så att man enkelt kan ta sig runt med barnvagn. Observera dock att av brandsäkerhetsskäl är inga barnvagnar tillåtna i Guldrummet.

Bärsele finns att låna i informationsdisken.

Om du inte vill använda barnvagnen i museet finns en barnvagnsparkering till höger om huvudentrén. Entréhallen är alltid bemannad av museets personal. Observera att museet inte ansvarar för parkerade barnvagnar. Ett begränsat antal mindre sittvagnar finns att låna på museet. Tala med personalen i informationsdisken.

Museets kafé har ingen barnmat för mindre barn till försäljning men hjälper gärna till att värma medhavda burkar. För lite större barn erbjuder kaféet en barnmeny bestående av mindre och lättare rätter, som till exempel pannkakor eller varmkorv.

Matsäcksrum med mikrougnar och rinnande vatten finns på museets nedre plan.

Skötbord finns på handikapptoaletten i anslutning till entréhallen.

Följ ett historiskt spår

I museets utställning om vikingatid kan du tillsammans med ett barn upptäcka utställningen på ett interaktivt sätt. ”Historiedetektiverna” för familjer med barn upp till 10 år finns att få gratis i museets folderställ.

Dessutom finns ”Jakten på önskestenen”, lämpligt för för barn upp till 10 år i vuxens sällskap, i utställningen Forntider.

Aktiviteter

Vi på Historiska museet erbjuder spännande familjevisningar och Skapande verkstad för familjer och barn under helger och lov. Se kalendariet för teman och tider. Alla familjeaktiviteter är gratis.

 

Välkomna!